Help mee de Amsterdamse geschiedenis bloot te leggen

Meld je aan op velehanden.nl  
Het is een enorme maar ook dankbare taak om Alle Amsterdamse Akten te gaan indexeren. Er zal een schat aan gegevens boven komen drijven.
Spannend is dat het grotendeels onbekend is wat er precies in de enorme berg notariële akten te vinden is. Misschien ontdekt u wel die tot nog toe onbekende Rembrandt, stuit u op dat ooggetuigenverslag vol kapers en schipbreuken, of kunt u een burenruzie in de kleinste steeg woord voor woord volgen.

Helpt u mee? Van goed leesbare laat-achttiende-eeuwse notariële handschriften tot de allermoeilijkste krabbels uit de zestiende eeuw: er zit voor iedereen wat bij. Ook u kunt dus meedoen, vanuit uw eigen computer, op het moment dat het u uitkomt.


6,419,017

Pagina's gescand

723

Deelnemers

288,880

Documenten

Steentje bijdragen?

Als u nog niet bekend bent met VeleHanden kunt u een account aanmaken en klikken op 'Meedoen met dit project'. Op Velehanden staan twee projecten waar aan u u kunt meewerken. Het indexeren van de archieven gebeurt in het project Alle Amsterdamse Akten. In 2019 is een tweede project Crowd leert computer lezen gelanceerd waarin we met behulp van HTR-technologie volledige transcripties maken.

Ga naar velehanden.nl  

Stuur ons uw vondst

Iets heel bijzonders aangetroffen bij het indexeren? De mooiste verhalen plaatsen we op deze site.

Mail uw vondst  
   Een greep uit de verhalen