Laurens 
Lamberti

Notaris van 1613 - 1655

Status project Lopend

Liefhebbers van de kunsten weten deze notaris al te vinden, dankzij de aparte registers die hij aanlegde voor boedelinventarissen. We vinden zo het schilderijenbezit van de betere katholieke families, maar ook iemand als Hendrickje Stoffels, de geliefde van Rembrandt, is in persoon in zijn kantoor gespot.
Oudezijds Achterbur...  +1
  Bekijk alle locaties

Een boeiende notaris, maar zeker niet de gemakkelijkste. Zijn protocollen zijn nog wel eens in verkeerde volgorde ingebonden, wat de ontcijfering van zijn akten tot de meer uitdagende puzzels maakt.

Verhalen uit de akten van deze notaris

Vrerick is dood  

Op 27 november 1629 liet de doodzieke en aan de pest lijdende Vrerick Nonnesz een testament opstellen op afstand. Hoewel het in eerste instantie leek alsof hij de pest had overleefd, was dit waarschijnlijk toch niet het geval. Of is de logementhouds...
Lees meer  

Testament op veilige afstand 

Wat als je leed aan een besmettelijke ziekte en je snel een testament op wilde maken? Notaris Laurens Lamberti kwam naar je toe, maar bleef wel buiten staan.
Lees meer  

Rustig wonen in de Jordaan  

Op een koude winterdag in 1652 vervoegde Laurens Lamberti zich thuis bij Jan Arentsz en zijn vrouw Aeltje Koelen, die hun testament wilden laten opmaken. Hun huis was voor Jordanese begrippen op een rustige locatie gelegen: op het kerkhof van de Noo...
Lees meer  

Een recept voor liefde 

Op 16 oktober 1629 verschenen Hendrick Jacobssen Coppit en Cecilia Prinsen voor notaris Laurens Lamberti. Het echtpaar van middelbare leeftijd behoorde tot de gegoede burgerij van Amsterdam en wilde graag hun testament aan laten passen.
Lees meer  

Locatie(s) Laurens Lamberti

Oudezijds Achterburgwal
1616
Molensteeg
1640-1655